Начин на приготвяне
В тиган се разтопява масло, добавя се и олио да се загрее и запържваме нарязани скилидки чесън.
Спанакът е измит, отцеден и нарязан на едро, гъбките са почистени и нарязани на тънки резени. Запържват се спанакът и гъбите за 3-4 минути. Поръсват се с щипка сол, черен пипер и подправката.
Ако нямате може да прибавяте сминдух, щипка кимион и чубрица. В купа се разбиват яйцата, добавя се натрошено сирене и разбъркваме с малко сол, черен пипер и риган.
Заливаме спанака и гъбите с яйчената смес. Готви се на тих огън, като тиганът се разклаща и с решетъчна лъжица леко се надига по краищата, за да не загори.
След като стегне отдолу, намазваме втори тиган с олио и бучка масло. Обръщаме фритатата и отново се запича до зачервяване. Прехвърля се в чиния, гарнираме със свежа салата, репички и люта чушка.