Начин на приготвяне
Ако имате възможност да отделите бульон при обработката на месо, резултатът ще е по-добър, ако ли не, разтваряте кубче бульон във вода.
Овесените ядки се накисват в купичка, колкото да се покрият, а в останалата част от бульона се сваряват гъбките за около 10 минути.
Лукът се нарязва ситно, както и чесънът и пастърмата.
В тиган загряваме олиото и запържваме първо лука до леко покафеняване. Добавяме овесените ядки с водичката, а после - пастърмата и чесъна. Накрая се слага сметаната и се бърка няколко минутки до сгъстяване.
Слагаме в малка тавичка гъбите с отвора нагоре и ги пълним със сместа - остатъка разпределяме отстрани.
Топеното сирене разрязваме на квадратчета, с които да покрием гъбите, и запичаме за 5-6 минути.
Сервираме с картофено пюре или зеленчуци - въпрос на вкус и избор.