Начин на приготвяне
Почистете цвеклото с кухненска четка под течаща вода. Подсушете го добре и намажете със зехтин. Завийте всяка глава във алуминиево фолио и печете на 200 градуса около час - зависи от големината му, затова може да му е необходимо и малко повече време. След готовност развийте от фолиото и когато изстине нацяло, обелете и нарежете на кръгове, а после всеки кръг на ленти с дебелина по ваш избор.
Доматите нарежете по същия начин. Те не трябва да са много узрели, за да е лесно рязането и да станат достатъчно правилни ленти.
Яйцата направете на малки кубчета, а рибата тон отцедете добре от мазнината в консервата и разронете с пръсти.
Съединете всички тези продукти в купа и изстискайте лимоновия сок, сложете майонезата, солта, пипера и копъра.
Разбъркайте добре и сервирайте на индивидуални порции или както ви харесва.