Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Мезета»Салата от цвекло и риба тон

Салата от цвекло и риба тон

Krasi VangelovKrasi Vangelov
Чирак
1813353
Салата от цвекло и риба тон
Снимка: Krasi Vangelov
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Ако знаете само колко вино ще изпиете с тази салата ..."

Необходими Продукти

  • риба тон - 120 г от консерва
  • червено цвекло - 4 глави, средни, пресни
  • яйце - 4 бр. варени
  • домат - 2 бр. средна големина
  • майонеза - 7 с.л.
  • лимонов сок - от 1 лимон или на вкус
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • сушен копър - на вкус
  • зехтин - за намазване на цвеклото
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете цвеклото с кухненска четка под течаща вода. Подсушете го добре и намажете със зехтин. Завийте всяка глава във алуминиево фолио и печете на 200 градуса около час - зависи от големината му, затова може да му е необходимо и малко повече време. След готовност развийте от фолиото и когато изстине нацяло, обелете и нарежете на кръгове, а после всеки кръг на ленти с дебелина по ваш избор.

Доматите нарежете по същия начин. Те не трябва да са много узрели, за да е лесно рязането и да станат достатъчно правилни ленти.

Яйцата направете на малки кубчета, а рибата тон отцедете добре от мазнината в консервата и разронете с пръсти.

Съединете всички тези продукти в купа и изстискайте лимоновия сок, сложете майонезата, солта, пипера и копъра.

Разбъркайте добре и сервирайте на индивидуални порции или както ви харесва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
55
42
31
20
11
Дай твоята оценка: