Начин на приготвяне
В тенджерка се загряват млякото и сметаната (без да завира). Добавят се медът и ванилията, хубаво се разбъркват и се сваля от котлона. Прибавя се желатинът (предварително накиснат в 50 мл студена вода).
Бъркайте, докато се разтопи. Разпределете в чашки и оставете да се охлади на стайна температура. След това приберете в хладилника.
Обелете авокадото и го поставете в блендер. Добавете захарта и млякото. Пасирайте до гладкост. Изсипете сместа в купа и към нея прибавете разбитата сметана.
Разбъркайте внимателно и изсипете в пош. След като панакотата стегне, украсете с муса и шоколадови топчета (или настърган шоколад).
Ваниловата панакота с мус от авокадо е готова.
Коментари