Начин на приготвяне
Зеления лук почистваме, измиваме и нарязваме на много ситно. Също така измиваме и нарязваме ситно листата зелен спанак (150 г). В тиганче затопляме краве масло и слагаме да се задушават нарязаните лук и спанак.
Прибавяме 1-2 с.л. вода. Подправяме с черен пипер и червен пипер.
Нарязваме ситно магданоз и джоджен на вкус и слагаме и тях към лука и спанака. Задушаваме няколко минути, да омекнат добре.
Когато са готови, дръпваме от котлона и разбъркваме няколко пъти да се охладят.
В купичка разбиваме прясно яйце и смесваме с натрошено краве сирене и настърган ситно кашкавал. Прибавяме към зеленчуците (лук, спанак и подправки) и разбъркваме добре.
Подреждаме филийки хляб в тавичка и намазваме отгоре с получената плънка.
Слагаме филийките в нагрята на горен реотан силна фурна да се запекат до готовност - да станат леко златисти.