Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Бирени мезета»Картофени топки със сирене

Картофени топки със сирене

Картофени топки със сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Бирата няма търпение да се запознае с тези хрупкави картофени топки със сирене"

Необходими Продукти

  • картофи - 1. 5 кг
  • сирене - 200 - 300 г
  • лук - 1 глава
  • яйца - 3 бр.
  • чубрица
  • сол
  • майорана
  • черен пипер
  • олио - за пържене
  • брашно - за овалване
  • чесън - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелват се картофите и се сваряват в леко подсолена вода с 2-3 скилидки чесън - само за лек аромат.

След това се намачкват или се пасират, прибавят се натрошеното сирене, настърганият лук и подправките.

Омесва се всичко и се прибавят 1 бр. яйце и 1 бр. жълтък, след което отново добре се размесва. Оставя се да престои 1 час.

Правят се топки и се овалват в брашно, а после в добре разбития белтък и другото яйце.

Пържат се в сгорещено олио или се пекат в намаслена тава в умерена фурна.

Картофените топки със сирене са чудно бирено мезе!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: