Домашна майонеза

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
30/05/2012
"Важно е да знаете какво консумирате, затова забравете за готовите майонези и опитайте нашата рецепта за домашна майонеза!"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо65 872
  • Преглеждания за месеца1476
  • Преглеждания за седмицата193
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • яйца - 4 жълтъка
  • олио - около 300 мл
  • сол - 1 к.л.
  • лимонов сок - 1 лъжичка
  • захар - 1/3 к.л. по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете жълтъците в огнеупорен съд на водна баня на котлона на най-ниската степен. Започнете да биете жълтъците за около 20 минути. В началото на биенето, добавете част от солта.

След като жълтъците са преминали тази кулинарна обработка, снемете съда и продължете да биете, докато изстинат напълно.

Сипете капки олио първоначално при непрекъснато биене, а после продължете да го наливате на тънка струйка, като добавите лимоновия сок или малко лимонтозу и захарта.

По желание след като майонезата се е захванала, може да добавите 1 с.л.горчица.

Купа миксер с двоен капак - 2 литра-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Купа миксер с двоен капак - 2 литра
8.50 лв.
6.54 лв.
Виж ››

Много удобна купа миксер, в която може да забърквате чудни здравословни напитки, сладки и солени смеси или други заготовки. С голяма вместимост и капак, която предпазва от разпръскване, купата може да се ползва с пасатор или миксер.

Рейтинг

5 11
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Петя Дадачева
Да "бием" жълтъците 20 минути ?!??!?!?!? Ти сериозно ли ?
1
0
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
12.06.2016 07:21
Пръстите си да оближеш!
0
0