Начин на приготвяне
В блендер или кухненски робот добавете яйцето, лимоновия сок, солта и черния пипер. Смесете сместа за няколко секунди, докато се смеси добре.
Докато блендерът или кухненският робот все още работят, бавно капнете растителното масло на постоянна струя. Това ще помогне за емулгирането на майонезата и ще създаде кремообразна консистенция. Продължете да бъркате, докато сместа се сгъсти.
След като майонезата достигне желаната консистенция, прехвърлете я в купа. Сложете ситно нарязания лук и разбъркайте добре.
Опитайте майонезата и коригирайте подправките, ако е необходимо. Можете да добавите повече сол, черен пипер или лимонов сок според вашите предпочитания.
Покрийте купата с найлоново фолио или прехвърлете майонезата в буркан с плътно затварящ се капак. Охладете за поне 1 час, за да позволите на вкусовете да се смесят.
Вашата домашна майонеза с лук вече е готова за наслада! Може да се използва като подправка за сандвичи, бургери, салати или като основа за други сосове и дресинги. Не забравяйте да го съхранявате в хладилник и да го консумирате в рамките на една седмица.
Насладете се на вашата вкусна домашна майонеза!