Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Домашна майонеза с кромид лук

Домашна майонеза с кромид лук

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1568066483855
Домашна майонеза с кромид лук
Снимка: Албена Атанасова
1 / 2
20/05/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Вашата домашна майонеза с лук вече е готова за наслада! Може да се използва като подправка за сандвичи, бургери, салати или като основа за други сосове и дресинги."

Необходими Продукти

  • растително масло - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр. голямо
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • лук - 1/4 ч.ч. кромид
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В блендер или кухненски робот добавете яйцето, лимоновия сок, солта и черния пипер. Смесете сместа за няколко секунди, докато се смеси добре.

Докато блендерът или кухненският робот все още работят, бавно капнете растителното масло на постоянна струя. Това ще помогне за емулгирането на майонезата и ще създаде кремообразна консистенция. Продължете да бъркате, докато сместа се сгъсти.

След като майонезата достигне желаната консистенция, прехвърлете я в купа. Сложете ситно нарязания лук и разбъркайте добре.

Опитайте майонезата и коригирайте подправките, ако е необходимо. Можете да добавите повече сол, черен пипер или лимонов сок според вашите предпочитания.

Покрийте купата с найлоново фолио или прехвърлете майонезата в буркан с плътно затварящ се капак. Охладете за поне 1 час, за да позволите на вкусовете да се смесят.

Вашата домашна майонеза с лук вече е готова за наслада! Може да се използва като подправка за сандвичи, бургери, салати или като основа за други сосове и дресинги. Не забравяйте да го съхранявате в хладилник и да го консумирате в рамките на една седмица.

Насладете се на вашата вкусна домашна майонеза!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: