Домашна майонеза

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
"Важно е да знаете какво консумирате, затова забравете за готовите майонези и опитайте нашата рецепта за домашна майонеза!"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 жълтъка
  • олио - около 300 мл
  • сол - 1 к.л.
  • лимонов сок - 1 лъжичка
  • захар - 1/3 к.л. по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете жълтъците в огнеупорен съд на водна баня на котлона на най-ниската степен. Започнете да биете жълтъците за около 20 минути. В началото на биенето, добавете част от солта.

След като жълтъците са преминали тази кулинарна обработка, снемете съда и продължете да биете, докато изстинат напълно.

Сипете капки олио първоначално при непрекъснато биене, а после продължете да го наливате на тънка струйка, като добавите лимоновия сок или малко лимонтозу и захарта.

По желание след като майонезата се е захванала, може да добавите 1 с.л.горчица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
511
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Майонеза без якца- 2 чаши олио+ 1 чаша прясно сварено студено мляко+1равна чаена лъжичка сол и толкова лимонтозу се слагат в Буркан от компот и с пасатора се започва от дъното да се разбира и постепено се вдига на горе това е една прекрасна майонеза.
30.01.2024 02:55
8
Петя Георгиева Дадачева
Петя Георгиева Дадачева
Да "бием" жълтъците 20 минути ?!??!?!?!? Ти сериозно ли ?
22.07.2019 19:59
2
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Пръстите си да оближеш!
12.06.2016 07:21