Начин на приготвяне
Трябва ни тавичка за мъфини и отделно формички за мъфини (по възможност силиконови). Нареждаме формичките вътре във всяка отделна форма (дупка). Във всяка така поставена формичка поставяме по една слепена какаова бисквитка.
В купа смесваме яйцата, захарта, крема сиренето, сметаната и ванилията и рзбъркваме до пълното хомогенизиране на сместа.
Изчистваме черешите от дръжките и костилките, като се стараем да се запази целостта им. Желателно е това да става с пръсти, а не със специален уред за премахване на костилки, за да пуснат повече от сока си.
Нареждаме по три черешки върху всяка поставена във формичка бисквитка.
С лъжица гребем от приготвената смес и сипваме върху наредените черешки. Пълним догоре.
Начупваме част от останалите ни какаови бисквитки на по-едри парченца и ги поръсваме небрежно върху напълнените със смес формички.
Поставяме така приготвената цяла форма в умерено загрята фурна и печем около 10 минути. Изпечените сладкишчета трябва да останат светли, а не да се зачервяват или покафеняват - нужно е само сместа да се стегне, но не трябва да остава и прекалено мека или да се разтича.
При необходимост коригирайте времето и температурата според Вашата фурна.
Когато са готови, ги изваждаме от общия съд, но ги оставяме в индивидуалните формички. Слагаме ги във фризер за около 30 минути. След това време ги преместваме в хладилник и ги изваждаме преди сервираме.
Много са вкусни и фини.