Пияни сладкишчета

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Пияни сладкишчета
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 10
31/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Малки, сочни и удивително вкусни! Не пропускайте тези сладкишчета за нищо на света"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 100 г
  • брашно - 100 г
  • карамелен топинг - за заливане при сервиране
  • канела - за поръсване по желание
  • За сироп
  • вода - 280 мл
  • захар - 300 г
  • москател - 170 мл (сладко бяло вино)
  • ром - 1 - 2 капачки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете голям съд с вода на котлона при слаб огън и в друг по-малък, огнеупорен чукнете яйцата и сипете захарта. Температурата не трябва да надвишава 37-40 градуса.

Започнете да разбивате с миксер до получаване на пухкаво плътно кремче. За целта е нужно търпение и поне 5 минутки разбиване. След това съда с яйцата отстранете от водната баня и разбийте още толкова време на стайна температура. Кремчето ще стане още по-плътно и беличко.

Добавете брашното, пресявайки го, и отново разбъркайте за кратко, докато се усвои.

Сипете въздушната смес в квадратна тавичка с размери 22/22 см или правоъгълна с приблизителни мерки, покрита с хартия за печене. Сложете в загрята на 180 градуса фурна за 15-16 минути.

Докато се пече пухкавият пандишпан, си пригответе сиропа, загрявайки водата със захарта на умерен огън. Варете до леко сгъстяване около 6-7 минутки, без да захлупвате съда с капак. Отстранете от огъня и налейте сладкото вино и рома. Виното трябва да е студено, за да спомогне бързото изстиване на сиропа. Оставете да се доохлади.

Щом пандишпанът е изпечен, го нарежете на 12 квадратчета и отделете внимателно всяко от хартията. Подредете ги отново в тавичката, в която са се пекли, и още докато са топли, залейте със сиропа.

За да сте по-сигурни, че ще бъде изстинало сиропчето, може да си го приготвите и по-рано.

Оставете сиропираните сладкишчета да попият течността за 15-20 минути, не е нужно да чакате повече.

По желание поръсете с канела, а преди да поднесете, залейте с карамелен топинг (може и домашно приготвен карамел или тофи крем)

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: