Начин на приготвяне
Поставете голям съд с вода на котлона при слаб огън и в друг по-малък, огнеупорен чукнете яйцата и сипете захарта. Температурата не трябва да надвишава 37-40 градуса.
Започнете да разбивате с миксер до получаване на пухкаво плътно кремче. За целта е нужно търпение и поне 5 минутки разбиване. След това съда с яйцата отстранете от водната баня и разбийте още толкова време на стайна температура. Кремчето ще стане още по-плътно и беличко.
Добавете брашното, пресявайки го, и отново разбъркайте за кратко, докато се усвои.
Сипете въздушната смес в квадратна тавичка с размери 22/22 см или правоъгълна с приблизителни мерки, покрита с хартия за печене. Сложете в загрята на 180 градуса фурна за 15-16 минути.
Докато се пече пухкавият пандишпан, си пригответе сиропа, загрявайки водата със захарта на умерен огън. Варете до леко сгъстяване около 6-7 минутки, без да захлупвате съда с капак. Отстранете от огъня и налейте сладкото вино и рома. Виното трябва да е студено, за да спомогне бързото изстиване на сиропа. Оставете да се доохлади.
Щом пандишпанът е изпечен, го нарежете на 12 квадратчета и отделете внимателно всяко от хартията. Подредете ги отново в тавичката, в която са се пекли, и още докато са топли, залейте със сиропа.
За да сте по-сигурни, че ще бъде изстинало сиропчето, може да си го приготвите и по-рано.
Оставете сиропираните сладкишчета да попият течността за 15-20 минути, не е нужно да чакате повече.
По желание поръсете с канела, а преди да поднесете, залейте с карамелен топинг (може и домашно приготвен карамел или тофи крем)
Да ви е сладко!