Начин на приготвяне
Изсипете 1 л студено прясно мляко в подходяща тенджера. Добавете захарта, какаото, гриса, ваниловата захар и разбъркайте внимателно. Включете котлона на умерена температура и загрейте сместа при непрекъснато бъркане.
Щом сместа започне да се сгъстява, добавете допълнително 300 мл студено прясно мляко, без да спирате да бъркате. След десетина минути, когато сместа се сгъсти и стане много трудно за бъркане, дръпнете тенджерата от котлона.
Подгответе тавичка с приблизителни размери 30 х 22 см. Облейте вътрешността ѝ с гореща вода, за да я намокрите, за да не залепва, и затоплите едновременно.
Излейте водата и сипете в тавичката горещата смес от тенджерата. Покрийте с фолио за свежо съхранение и щом изстине достатъчно, я приберете в хладилника за няколко часа или за цяла нощ.
Сложете върху тавичката дъска и обърнете тавичката върху дъската. С леко потупване освободете сладкиша от тавата. Нарежете с намокрен с вода нож на малки правоъгълници, ромбчета или квадрати по ваш избор.
Оваляйте всяка пастичка в кокосови стърготини, гарнирайте с листенце свежа мента и поднесете шоколадовите пастички.
Да ви е сладко с моите бързи малки сладкишчета!
Съхранявайте в кутия с капак в хладилник.