Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Макарони на фурна с карамел

Макарони на фурна с карамел

Макарони на фурна с карамел
Снимка: Албена Асенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Раз-кош-ни! Любимите ни макарони на фурна сега са дори още по-вкусни"

Необходими Продукти

  • макарони - 300 г
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 700 мл
  • ванилия - 2 прахчета
  • краве масло - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните се сваряват в тенджера с подсолена вода. След като се сварят, се изплакват със студена вода и се отцеждат.

В друг съд се поставят прясното мляко и половината от захарта. Млякото се загрява на котлона, докато захарта се разтопи. След като се охлади млякото, се прибавят предварително разбитите яйца и ванилията.

Млечната смес се изсипва при макароните и се разбърква. Добавя се и разтопеното масло и отново се разбърква.

На дъното на тава се изсипва останалата половина от захарта.Тавата се слага на котлона и се разбърква непрекъснато, докато захарта се карамелизира.

Карамелът се разпределя равномерно по цялото дъно на тавата. Макароните се изсипват в тавата върху леко стегналия се карамел.

Десертът се пече в загрята на 200 градуса фурна до получаване на приятен карамелен загар.

Готовите макарони на фурна е нужно да изстинат, след което се нарязват на порции и тогава са готови за сервиране.

Макароните на фурна с карамел са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: