Ягодово брауни

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Ягодово брауни
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
14
"Приятни шоколадови моменти с този вълшебен десерт!"

Необходими Продукти

  • черен шоколад - 200 г
  • масло - 175 г
  • брашно - 70 г
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • захар - 140 г
  • яйца - 2 бр.
  • ягоди - 150 г + за украса
  • орехи - 60 г
  • ванилия - 1 пакетче (2 г)
  • сладолед - по желание (за гарниране и контраст)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете заедно маслото и шоколада на водна баня и ги оставете да се охладят леко. През това време наситнете орехите с помощта на остър нож, а ягодите (150 г) нарежете на ситни парченца.

В купа разбийте яйцата със захарта до побеляване. На тънка струйка и при непрестанно разбиване добавете шоколада.

Пресейте брашното със бакпулвера директно в купата и бъркайте за кратко докато получите хомогенна шоколадова смес.

Накрая сложете ванилията, орехите и ягодите и направете няколко леки въртеливи движения с лъжица.

Сипете сместта във намаслена тавичка и печете в предварително загрята на 160 градуса фурна (с вентилатор) - 30 минути.

Нарежете браунито на квадратчета и сервирайте горещо, украсено със ягодки и гарнирано със сладолед по ваш избор. Контрастът топло-студено придава уникален чар на този десерт!

Съвет: Ако няма да сервирате веднага и браунито е изстинало, просто го сложете за кратко в микровълнова фурна. После сменете чинията, защото ще е гореща и когато сложите сладоледа ще се разтопи преждевременно.

Приятни шоколадови моменти с този вълшебен десерт!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
513
40
30
20
10
Дай твоята оценка: