Начин на приготвяне
Разтопете заедно маслото и шоколада на водна баня и ги оставете да се охладят леко. През това време наситнете орехите с помощта на остър нож, а ягодите (150 г) нарежете на ситни парченца.
В купа разбийте яйцата със захарта до побеляване. На тънка струйка и при непрестанно разбиване добавете шоколада.
Пресейте брашното със бакпулвера директно в купата и бъркайте за кратко докато получите хомогенна шоколадова смес.
Накрая сложете ванилията, орехите и ягодите и направете няколко леки въртеливи движения с лъжица.
Сипете сместта във намаслена тавичка и печете в предварително загрята на 160 градуса фурна (с вентилатор) - 30 минути.
Нарежете браунито на квадратчета и сервирайте горещо, украсено със ягодки и гарнирано със сладолед по ваш избор. Контрастът топло-студено придава уникален чар на този десерт!
Съвет: Ако няма да сервирате веднага и браунито е изстинало, просто го сложете за кратко в микровълнова фурна. После сменете чинията, защото ще е гореща и когато сложите сладоледа ще се разтопи преждевременно.
Приятни шоколадови моменти с този вълшебен десерт!