Гъби с кашкавал и бекон на фурна

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър3753322
07/06/2012
"Това не са обикновени пълнени гъби - това са най-ароматните и вкусни пълнени гъби, които сме опитвали. Не вярвате ли?"
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 080
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре гъбите и отделете пънчетата. Гуглите подредете в леко подмазнена тава и ги сложете да се запекат в загряна на 200 градуса фурна, докато се напълнят с малко вода. След това се вадят, водата се излива и се охлаждат.

Загрейте около 30-40 г масло и запържете в него брашното. При непрекъснато бъркане доливайте горещото мляко и бъркайте, докато се сгъсти. Овкусете соса със сол, черен пипер и индийско орехче на вкус.

Отделно запържете ситно нарязания бекон и добавете скълцаните ситно пънчета на гъбите и лука. По желание добавете и малко чесън на вкус. Щом се запържат, прибавете и готовия сос бешамел и магданозът.

Снемете от котлона и разбъркайте всичко с настъргания едро кашкавал. Напълнете гъбите с тази плънка, а ако ви остане от нея, може да я излеете в тава.

Сложете гъби с кашкавал и бекон на фурна да се изпекат до хубаво зачервяване на 200 градуса.

Рейтинг

5 3
4 3
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар