Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Гювечета»Тиквички с бекон, кашкавал и Бешамел на фурна

Тиквички с бекон, кашкавал и Бешамел на фурна

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
Тиквички с бекон, кашкавал и Бешамел на фурна
Снимка: Мария Симова
1 / 5
05/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Едни тиквички не ги ли приготвиш с кашкавал,бекон и Бешамел, пиши ги изхабени"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр. малка
  • бекон - 2 листа пушен
  • сос бешамел
  • прясно мляко - 200 мл
  • сметана - 50 мл готварска
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • масло - 20 г
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • за гарниране
  • кашкавал - 60 г за поръсване
  • магданоз - пресен за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете тиквичката, нарежете я на ивици, посолете на вкус и оставете за 10 минути така.

След което разделете тиквичките в 2 броя гювечета по равно.

Нарежете бекона на ивици и го запечете леко в тиган, подредете върху тиквичките.

В същия тиган разтопете маслото и добавете брашното, запържете за кратко. Налейте студените прясно мляко и сметана при непрекъснато бъркане до сгъстяване, посолете на вкус и поръсете с черен пипер на вкус.

Разделете сместа по равно в двете гювечета и покрийте с капачетата.

Поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за около 25 минути.

Премахнете капачетата и поръсете гювечетата с настъргания кашкавал, запечете до красив златист загар. Поръсете ястието с пресен нарязан магданоз.

Оригиналното име на рецептата е Calabasin con bacon y queso con bechamel al horno.

Тиквичките с бекон, кашкавал и Бешамел на фурна са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: