Начин на приготвяне
Обелете тиквичката, нарежете я на ивици, посолете на вкус и оставете за 10 минути така.
След което разделете тиквичките в 2 броя гювечета по равно.
Нарежете бекона на ивици и го запечете леко в тиган, подредете върху тиквичките.
В същия тиган разтопете маслото и добавете брашното, запържете за кратко. Налейте студените прясно мляко и сметана при непрекъснато бъркане до сгъстяване, посолете на вкус и поръсете с черен пипер на вкус.
Разделете сместа по равно в двете гювечета и покрийте с капачетата.
Поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за около 25 минути.
Премахнете капачетата и поръсете гювечетата с настъргания кашкавал, запечете до красив златист загар. Поръсете ястието с пресен нарязан магданоз.
Оригиналното име на рецептата е Calabasin con bacon y queso con bechamel al horno.
Тиквичките с бекон, кашкавал и Бешамел на фурна са много вкусни.