Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Запеканки»Паста с бекон и гъби на фурна

Паста с бекон и гъби на фурна

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Паста с бекон и гъби на фурна
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 2
01/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Гладните не трябва да чакат още дълго, защото тази ароматна паста ще е готова всеки момент!"

Необходими Продукти

  • паста - 500 г
  • бекон - 200 г
  • гъби - 200 г
  • лук - 1 глава кромид
  • топено сирене - 100 г
  • сметана - 250 мл течна готварска
  • кашкавал - 300 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • риган - сушен
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се вари в подсолена вода за 8-10 минути.

Беконът, гъбите и лукът се запържват, добавят се към сварената паста.

Сипва се сметаната и топеното сирене, нарязано на парчета. Овкусява се със солта и подправките.

Всичко се прехвърля в намаслена тава, поръсва се обилно с настърган кашкавал и се пече за 20-25 минути до приятен загар на ястието.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: