Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле с броколи и сос от сирена

Пиле с броколи и сос от сирена

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пиле с броколи и сос от сирена
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Затворете очи и се насладете на неустоимата комбинация от крехко пилешко, свежи броколи и нежен сос"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 650 г
  • броколи - 600 г
  • черен пипер
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • зехтин - 60 мл за мариноване +около 25 мл за печене
  • сол
  • За сос от сирена
  • готварска сметана - 500 мл
  • прясно мляко - 80 мл
  • рокфор - 100 г
  • козе сирене - 100 г
  • бял пипер - 1 щипка
  • индийско орехче - 1 щипка или на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От предната вечер или няколко часа преди да готвите ястието си приготввте месото, като го нарежете на тънки филета и го мариновате във зехтина, лимоновия сок, малко сол и черен пипер на вкус. Може да добавите и стръкче розмарин по желание. Приберете в хладилник.

В голяма тенджерка кипнете подсолена вода и пуснете вътре броколите, накъсани на едри розички. Варете 10-12 минути, отцедете и полейте със студена вода.

В отделна по-малка тенджерка загрейте сметаната и млякото на слаб до среден огън и начупете /натрошете вътре сирената. Бъркайте докато се разтопят и подправете със бял пипер и индийско орехче.

Сложете и сол, ако е необходимо, но не прекалявайте, защото сирената са солени. Когато се получи гладък, нежен сос отстранете от огъня и похлупете с капака на тенджерата, за да се съхрани топъл.

В тиган с незалепващо дъно напръскайте зехтин и запечете за кратко тънките филета от двете страни (на среден до силен огън )до постигане на приятен загар.

Сервирайте, подреждайки в широка чиния от броколите и месото и заливайки с горещия сос.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
516
40
30
20
10
Дай твоята оценка: