Домашна торта с бишкоти и нишесте

ЕлицаЕлица
Помощник Готвач
41
255
315
89
1
09/06/2017
"Една торта, с която да покажете на всички вкъщи колко много ги обичате "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 785
  • Преглеждания за месеца147
  • Преглеждания за седмицата40
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • бишкоти - 1 пакет
  • бисквити - 1 пакет слепени /по избор/
  • нишесте - 2 пакетчета ванилия и шоколад
  • течен шоколад - 3 с.л. кафяв
  • течен шоколад - 3 с.л. бял
  • прясно мляко - 2 л.
  • еспресо - 1 чаша
  • банани - 2 бр.
  • кокосови стърготини - за украса
  • шоколадови пръчици - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с приготвянето на двата вида крем, като добавяме към белия крем белия шоколад, а към кафевия - кафявия шоколад.

Приготвяме както е описано на опаковката, аз бях избрала нишесте с варене.

След като са готови и двата вида крем започваме сглобяването на тортата.

Затопляме чаена чаша мляко и смесваме с кафето. Топим бишкотите и ги подреждаме.

Заливаме с белия крем, режем единия банан. Следващият пласт е слепените бисквити, отново напоени с кафето и млякото. Слагаме крем, другия банан, отново бишкоти и завършваме с кафевия крем.

Украсяваме с кокосови стърготини и шоколадови пръчици, а може и по ваш избор. Охлаждаме хубаво и сервираме.

Сладкарска шпатула за заглаждане с дръжка-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сладкарска шпатула за заглаждане с дръжка
7.00 лв.
5.39 лв.
Виж ››

Със сладкарска шпатула в ръка ще приготвите впечатляващи торти и сладкиши. Лесно заглаждане и оформяне на блатове, стени или повърхност на сладкарското изделие.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар