Начин на приготвяне
За крема за бишкотената торта разбийте жълтъците със захарта и ванилията.
Разтворете царевичното нишесте в 50 мл прясно мляко и го изсипете към жълтъците.
Разбийте отново сместа.
Затоплете 950 мл прясно мляко на котлона и добавете към него другата смес на тънка струя при постоянно бъркане.
Хубаво е да сложите и малко масло.
Вземете бишкотите и всяка една топете в студено прясно мляко.
Наредете един ред от тях във форма с падащо дъно и отгоре сипете от крема.
Сложете няколко смокини върху крема и след това повторете тези стъпки до изчерпване на количествата.
Хубаво оформете тортата и я сложете в хладилник.
По желание я украсете със смокини и настърган шоколад.
Насладете се на тази домашна торта с бишкоти и смокини.