Начин на приготвяне
Изкарваме яйцата на стайна температура заедно с прясното мляко.
Яйцата се разбиват в купа с миксер. Прибавя се ½ ч.ч. тръстикова захар и ½ ч.ч. бяла кристална захар и пак се разбива, докато стане пухкава обемна смес. Прибавя се олио и прясно мляко.
Пресяваме брашното и прибавяме бакпулвера вътре. Постепенно прибавяме брашното в купата и разбиваме с миксера. Смиламе ½ ч.ч. сурови орехови ядки и ½ ч.ч. кайсиеви сурови ядки с мелничка. Слагаме ги при кашата и разбъркваме с лъжица.
Слагаме книжни формички в форма за мъфини за 12 бр. Изсипваме от сместа равномерно с лъжица и заглаждаме. Сместа, която слагаме, е почти догоре. Загряваме фурната на 180-200 градуса и слагаме да печем мъфините.
След като се опекат, слагаме във форма за 6 бр., пак по същият начин книжни формички и смес и печем. Печем поетапно всички мъфини до готовност.
Проверяваме с клечка за зъби дали са се изпекли до суха клечка. От сместа стават 17 бр. мъфини с книжни формички /поемат от обема/. Ако не ги използваме, мажем формата за мъфини с масло и поръсваме с брашно и после слагаме смес равномерно точно в 12 бр.