Начин на приготвяне
Пресейте брашното с бакпулвера. В средата му направете кладенче. Пуснете вътре жълтъците (белтъците ще ни трябват после). Прибавете 1 с.л. настъргана лимонова кора, отпуснатата мас, млякото и захарта. Трябва да получите средно твърдо гладко тесто.
Готовото тесто се разточва веднага на кора с дебелина 0.5 сантиметра. От нея се отрязват форми по желание.
Разбийте двата белтъка на твърд сняг. Внимателно ги объркайте с леко затопленото кайсиево сладко. С този смес се глазират изрязаните тестени форми. Отгоре се поръсват със ситно смлени орехови ядки.
Готовите сладки се нареждат в тавичка, дъното на която е покрито с хартия за печене. Пекат се в загрята фурна на 180 градуса. След изваждането се поръсват с ванилова захар.