Начин на приготвяне
Измиваме добре тиквичките и ги настъргваме на едро ренде. Кашкавала и него настъргваме. Оставяме тиквичките на една страна, за да си пуснат водата.
Не соля тиквичките предварително, а ги оставям само да се изцедят. В купичка счукваме двете яйца, разбиваме добре и към тях прибавяме прясното мляко.
Прибавяме и брашното, като предварително сме го смесили с бакпулвера. Когато тиквичките се изцедят добре заедно с кашкавала ги добавяме към сместа.
Разбъркваме добре и тогава овкусяваме със солта. Вземаме тавичка, която намазваме с масло. Изсипваме готовата смес и печем на умерена фурна докато се запече самото ястие.
Печем докато водата от тиквичките изври и по краищата се получи приятен загар. Сервираме, като отгоре на самото ястие поставяме по клонка магданоз.