Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш маш»Миш маш с патладжани и белтъци

Миш маш с патладжани и белтъци

Миш маш с патладжани и белтъци
Снимка: Елена Йорданова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Хапвайте с апетит - това ястие е не само вкусно, но и диетично"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. зелена
  • домати - 150 г от консерва
  • белтъци - 5 бр.
  • копър - 3 стръка
  • черен пипер - 2 щипки
  • сол
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган с незалепващо покритие загряваме зехтина и прибавяме нарязани на шайби пипер и лук.

Затваряме с капак и задушаваме на лек огън за 3-4 минути, докато омекнат. Прибавяме и патладжана, който първо разрязваме на две по дължина и после всяка половина на тънки полукръгчета.

Задушаваме още 2-3 минути и прибавяме доматите, една кафена чаша вода, черен пипер, копър и сол и отново задушаваме за още 2-3 минути.

Остава още само една минута да прибавим и разбъркаме заедно с белтъците и диетичната ни вкусна храна е готова. Жълтъците запазете за някоя друга рецепта, защото в тази нямат място!

Топъл или охладен, насладете се на този вкусен миш маш, придружен само с чаша вода.

Миш машът с патладжани и белтъци е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: