Веган миш-маш

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Веган миш-маш1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"И от нас да го знаете - веганите правят най-вкусният миш-маш"

Необходими Продукти

  • чушки - 2 бр. зелени
  • червен лук - 3 глави
  • домати - 2 бр. розови
  • доматено пюре - 1 ч.ч.
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • тофу - 150 г с маслини
  • куркума - 2 щ.
  • червен пипер - 2 щ.
  • чубрица - 2 щ.
  • зехтин - 4 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тофуто се измива на течаща вода и се оставя да се изкисне. Лукът се нарязва и се задушава в зехтин. Към него се добавят и нарязаните на кубчета чушки.

Яденето се оставя да къкри на слаб огън и се разбърква, за да не загори. След 5 минути се слагат и нарязаните на кубчета домати. Когато доматите омекнат, се добавя и брашното, което предварително трябва да се смеси с червен пипер и куркума.

Налива се доматеното пюре и се бърка енергично. Ако яденето е прекалено гъсто, се добавя и 1/2 ч.ч. вода. Бъркането продължава, докато всички продукти се сготвят.

Накрая се добавят нарязаното на кубчета тофу и скълцаният чесън. Миш-машът се овкусява с останалите подправки и се отдръпва от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Pressy
Pressy
Ммм...ароматно и вкусно. Изглежда и много добре !
21.04.2016 23:36
Ivo
Ivo
Тофуто може да се овкуси с подходяща марината.
21.04.2016 18:25