Начин на приготвяне
Тофуто се измива на течаща вода и се оставя да се изкисне. Лукът се нарязва и се задушава в зехтин. Към него се добавят и нарязаните на кубчета чушки.
Яденето се оставя да къкри на слаб огън и се разбърква, за да не загори. След 5 минути се слагат и нарязаните на кубчета домати. Когато доматите омекнат, се добавя и брашното, което предварително трябва да се смеси с червен пипер и куркума.
Налива се доматеното пюре и се бърка енергично. Ако яденето е прекалено гъсто, се добавя и 1/2 ч.ч. вода. Бъркането продължава, докато всички продукти се сготвят.
Накрая се добавят нарязаното на кубчета тофу и скълцаният чесън. Миш-машът се овкусява с останалите подправки и се отдръпва от котлона.
Коментари