Ръжени палачинки

Боги
Боги
Новак
25/06/2012
"Полезни палачинки, от които с чиста съвест може да си хапнете допълнително "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции8-10 бр.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 785
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с прясното мляко, щипка-две сол и захар, бакпулвера или содата. Добавяйте брашно и разбивайте докато се получи хубаво палачинково тесто с гъстотата на боза.

Загрейте тиган с незалепващо покритие и с помощта на мазна салфетка, намазнете дъното и леко стените.

Сипвайте по черпак от тестото и разстелете палачинката. Изпечете ръжените палачинки от двете страни и всяка готова мажете леко с бучка масло.

Поднесете ръжените палачинки със сладка или солена плънка.

Рейтинг

5 7
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
martin
martin
14.10.2012 19:28
благодаря перфектни са
2
1