Спагети Болонезе с печен сос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
02/07/2012
"Вкусен и по-здравословен вариант на любимите ни спагети Болонезе"
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо60 776
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете спагетите според указанията на опаковката, след което ги изплакнете под студена вода и отцедете.

За соса сложете скълцания лук и настъргания морков да се запържат за кратко в сгорещения зехтин.

След няколко минути добавете каймата и бъркайте, докато се раздроби и запържи. Овкусете с всички подправки и снемете от котлона.

Намачкайте консервата домати и я разбъркайте със сместа с каймата. При нужда добавете още малко подправки.

Сипете соса в тава и сложете в загряна фурна да се пече, докато течността се редуцира, като разбърквате от време на време.

Поднесете порция спагети с печения сос Болонезе и гарнирайте по желание с настърган кашкавал.

Пластмасова цедка за отцеждане
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Пластмасова цедка за отцеждане
6.67 лв.
Виж ››

Отцеждането на продуктите вече е лесно като детско игра с тази практична пластмасова цедка, която се грижи и за безопасността на ръцете ви

Рейтинг

5 22
4 8
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
дими
дими
10.05.2014 16:54
обезателно и чесън
3
0
teduncho
teduncho
06.05.2014 13:53
Опитах рецептата, но без печенето. Направих всичко на котлона и стана страхотно! Отива в любимите ми рецепти :)
3
0