Начин на приготвяне
Фурната се загрява на 190 градуса. Карфиолът се разделя на розички. Смесва се в чопър заедно с орехите, чесъна на прах, соевия сос, течния пушек и винения оцет. Накълцва се, докато по размер придобие вид на кайма.
Сместа се разпределя в ненамазнена тава (по желание може да се застели с хартия за печене) и се слага да се пече около 30 минути, като от време на време се разбърква, за да се изпече равномерно.
През това време се нарязват лукът и чесънът. Запържва се лукът в сгорещено олио около 5 минути, докато започне да става прозрачен, а след това се добавя чесънът и продължава запържването още минута.
Налива се виното и се оставя да къкри около 5 минути, докато течността намалее на половина.
Прибавят се доматите, доматеният сос, риган и захар. Оставя се да заври.
Когато това стане, котлонът се намаля и се оставя да къкри без капак и да се посгъсти около 25 минути.
В друга тенджера се сваряват спагетите в подсолена вода. Като се сварят, се отцеждат, връщат се в тенджерата и се разбъркват с олио.
Когато сосът е готов, се добавя черен пипер и сол на вкус. Прибавят се изпечените орехи и карфиол и се разбърква добре.
Спагетите се разпределят в чинии, слага се от соса и се сервира веднага.