Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Калмари с джинджифил, бира и соев сос

Калмари с джинджифил, бира и соев сос

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Калмари с джинджифил, бира и соев сос
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
17/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"С узо или бяло вино ще ги поднесете?"

Необходими Продукти

  • калмари - 350 г малки
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • джинджифил - колкото орех
  • соев сос - 25 мл
  • бира - 200 мл
  • зехтин - 40 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете калмарите от вътрешностите в тубичката и изрежете очичките от главите с пипалцата. Не ги белете от външната тънка ципа.

Накълцайте лука на много ситно, а чесъна и джинджифила на тънки кръгчета.

Сгорещете зехтина на среден огън и запържете първо лука за няколко минути, после добавете чесъна, джинджифила и главите на калмарите.

Гответе за кратко докато започнат да добиват лек загар и налейте последователно първо соевия сос и после бирата. Оставете да се редуцира течността наполовина и отстранете от огъня.

В отделен тиган напръскайте малко зехтин и на силен огън запечете телата на калмарите от двете страни за кратко. Минута и половина от всяка страна.

Подредете в чиния и залейте със соса.

Резултатът е много интересен - морски вкус с ориенталски нотки.

Калмарите с джинджифил, бира и соев сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Рада Петрова
Рада Петрова
Благодаря за вкусното преживяване. Па и ме нахвалиха накрая =)
Става и за миди.
10.08.2017 21:15
1
1
Покажи всички подкоментари