Начин на приготвяне
Загрейте масло и сусамово олио в дълбок съд на умерен огън. Нарежете шалотите, стръковете лимонава трева, лютата чушка и чесъна на ситно.
Поставете всички продукти в загрятата мазнина и ги сотирайте за кратко. Отрежете парче пресен джинджифил с размера на палец и настържете директно в съда. Гответе базата за супата около 3-5 минути на слаб котлон, докато зеленчуците поомекнат.
Нарежете тиквата на парчета, обелете и нарежете на кубчета. Нарежете и морковите.
Добавете соевия сос в съда и разбъркайте. Гответе за минута и прибавете тиквата и морковите. Овкусете с червения пипер, кориандъра, индийското орехче и черния пипер. Налейте зеленчуковия бульон, разбъркайте и оставете супата да ври на умерен огън за около 30 минути.
Свалете от котлона и пасирайте тиквената супа до гладък крем. Добавете кокосовото мляко и разбъркайте.
Сервирайте тиквената супа с джинджифил и соев сос гарнирана с тиквени семки, люспи лют пипер и капки сметана.