Чесън в оцет

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Чесън в оцет1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5-6 буркана
"Знаете как е - традицията повелява да се яде чесън - за здраве и за да държите надалеч недоброжелатели!"

Необходими Продукти

  • чесън - 2 кг
  • оцет - 1 л
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С кипяща вода попарваме младия чесън, като внимаваме да не омекне.

Изцежда се, нарежда се в буркани и се залива с оцет и сол на вкус.

Бурканите се затварят и се държат на хладно място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

пепа
пепа
И аз имам един въпрос - трябва ли да се варят бурканите с чесъна и след това да се обръщат с капачката надолу и да преседят 3 дена така, по принцип така се правят повечето зимнини ?
18.12.2010 16:06
1
Покажи всички подкоментари
elena
elena
Имам един въпрос. Трябва ли да се обелва чесънът?
16.08.2009 17:55
2
Покажи всички подкоментари