Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пържени патладжанчета с чесън и оцет

Пържени патладжанчета с чесън и оцет

Пържени патладжанчета с чесън и оцет
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Пържените патладжанчета с чесън и оцет са чудесно мезе за всяка лятна вечер!"

Необходими Продукти

  • оцет - 2 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • патладжани - 2 бр.
  • олио - за пържене
  • брашно - 4 с.л.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжана на ленти, посолете и оставете да си пусне горчилката. Отцедете.

Оваляйте в брашно лентите и изпържете в загрято олио.

Подредете пържените патладжани в чиния. Поръсете ги с пресован или счукан чесън.

Поръсете с магданоз и оцет.

Пържените патладжанчета с чесън и оцет са чудесно мезе за всяка лятна вечер!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: