Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пържени Тиквички»Тиквички с чесън и балсамов оцет

Тиквички с чесън и балсамов оцет

Тиквички с чесън и балсамов оцет
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
08/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Тиквички, каквито не сте опитвали опитвали - с неустоим вкус и аромат!"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр
  • олио - за пържене
  • брашно - за овалване
  • сол
  • черен пипер
  • балсамов оцет
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме тиквичката на кръгчета и поръсваме с черен пипер и сол. Всяко кръгче се овалва в типово брашно, като излишното се изтупва.

Пържат се в загрято олио и се оставят върху кухненска хартия да се отцедят от излишната мазнина. Нареждат се в чиния за салата, като леко се застъпват.

Скилидките чесън се обелват и нарязват на едро. Разпределят се върху тиквичките. Поръсваме с балсамовия оцет и сервираме Лесно, вкусно и полезно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: