Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Палачинките на майстор Халил

Палачинките на майстор Халил

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Палачинките на майстор Халил
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
30
"Бива си го майстор Халил - непременно опитайте тази рецепта!"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • прясно мляко - 1 литър
  • лимонада - 1 литър
  • захар - 3 с.л.
  • сол - 2 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • ванилия - 2 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа разбиваме яйцата със захарта, солта, ванилията и олиото до хомогенна смес. Брашното и прясното мляко смесваме в отделна купа и разбиваме с половината от лимонадата.

Прибавяме сместа към тази с яйцата. Покриваме съда със стреч фолио и прибираме в хладилник за едно денонощие.

На сутринта доливаме останалата лимонада и разбъркваме внимателно. Сместа трябва да е с консистенцията на боза. Приготвяме купичка с разтопено масло и марля. Загряваме тиган за палачинки.

Намазваме го и загребваме с черпак от сместа. Преценете големината на тигана и вместимостта на черпака, палачинките трябва да станат много тънки.

Обръщаме ги и ги поставяме в чиния, като краищата на палачинките намазвам с масло. Похлупвам ги с капак, за да останат меки.

Гарнираме със сладко от вишни или със солена плънка по желание и вкус.

Палачинките на майстор Халил са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: