Начин на приготвяне
В подходяща купа разбиваме яйцата със захарта, солта, ванилията и олиото до хомогенна смес. Брашното и прясното мляко смесваме в отделна купа и разбиваме с половината от лимонадата.
Прибавяме сместа към тази с яйцата. Покриваме съда със стреч фолио и прибираме в хладилник за едно денонощие.
На сутринта доливаме останалата лимонада и разбъркваме внимателно. Сместа трябва да е с консистенцията на боза. Приготвяме купичка с разтопено масло и марля. Загряваме тиган за палачинки.
Намазваме го и загребваме с черпак от сместа. Преценете големината на тигана и вместимостта на черпака, палачинките трябва да станат много тънки.
Обръщаме ги и ги поставяме в чиния, като краищата на палачинките намазвам с масло. Похлупвам ги с капак, за да останат меки.
Гарнираме със сладко от вишни или със солена плънка по желание и вкус.
Палачинките на майстор Халил са готови.