Паниран камамбер

МариянаМарияна
Мастър Шеф
772
3k
2k
1k
7
26/08/2017
"Паниран камамбер, който е най-вкусното мезе както за бира, така и за винце Наздраве"
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 328
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • камамбер - 1 питка от 250 г
  • галета - 3 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр. голямо
  • сладко от ягоди
  • сол - 1 шипка
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка чинийка слагаме 3 с.л галета и в друга 3 с.л бяло пшенично брашно. В купичка разбиваме 1 голямо яйце с шипка сол с телета бъркалка.

Нарязваме сиренето – кръгла малко пита от 250 г на две и после всяка част на 4 части, така че да станат общо 8 бр. големи триъгълничета. Слагаме олио на тигана да се загрее.

След като ги нарежем триъгълничетата ги слагаме в чиния във фризера да се стегнат за 5- 6 минути.

Вадим триъгълничетата сирене и ги овалваме в брашното поотделно.

След това ги потапяме в яйцето и най-накрая в галетата. Същото се повтаря пак - брашно, яйце, галета. Слагаме всяко едно триъгълниче сирене в горещото олио.

Пържим за кратко време докато станат готови. Слагаме ги върху хартия да се отцедат. Хапваме с ягодово сладко. Рецептата е от Супичка.

Бамбукова дъска за сервиране със слюда - 21 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска за сервиране със слюда - 21 см
13.50 лв.
10.99 лв.
Виж ››

Красива и елегантна бамбукова дъска за рязане и сервиране. Изработена от качествен бамбук, със слюда в единия край, тази дъска за рязане е вашето решение за страхотно първо впечатление. Създава удобство в кухнята и се поддържа лесно. Ако търсите дъска за впечатляваща презентация, вече я намерихте.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар