Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Солен пай с камамбер и бекон

Солен пай с камамбер и бекон

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Солен пай с камамбер и бекон
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Страхотен солен пай с бекон, който може да предложите на близките си още днес"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 диск около 270 г
  • камамбер - 200 г
  • бекон - 4 - 5 бр. тънко нарязани, сурови
  • риган - щипка
  • черен пипер - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете диска бутер тесто на парче хартия за печене. С точилка го разточете леко и прехвърлете заедно с хартията в тавичка с размер 26 см.

Надупчете дъното на тестото с вилица. Надиплете краищата на бутера навътре на няколко красиви гънки. Наредете хоризонтално ред парче камамбер, ред бекон.

Намажете тестото с прясно мляко. Поръсете с щипка риган и щипка черен пипер.

Изпечете апетитния солен пай в предварително загрята на 200 градуса фурна с вентилатор за 5 мин., след това намалете градусите на фурната на 170.

Довършете печенето на бутер пая до приятен загар. Много е вкусен!

Да ви е сладко с този солен пай с камамбер и бекон!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: