Начин на приготвяне
В малка чинийка слагаме 3 с.л галета и в друга 3 с.л. бяло пшенично брашно. В купичка разбиваме 1 голямо яйце с шипка сол с телета бъркалка.
Нарязваме камамбера – кръгла малка пита от 250 г на две и после всяка част на 4 части, така че да станат общо 8 бр. големи триъгълничета. Слагаме олио на тигана да се загрее.
След като ги нарежем триъгълничетата ги слагаме в чиния във фризера да се стегнат за 5- 6 минути.
Вадим триъгълничетата сирене и ги овалваме в брашното поотделно.
След това ги потапяме в яйцето и най-накрая в галетата. Същото се повтаря пак - брашно, яйце, галета. Слагаме всяко едно триъгълниче сирене в горещото олио.
Пържим панираните сиренца за кратко време докато станат готови.
Слагаме ги върху хартия да се отцедат. Хапваме с ягодово сладко.
Рецептата е от Супичка.
Панираният камамбер е готов.
Коментари