Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Сьомга с лимон, копър и зехтин на фурна

Сьомга с лимон, копър и зехтин на фурна

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6162
Сьомга с лимон, копър и зехтин на фурна
Снимка: Паулина Стоянова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Лесна и здравословна рецепта със сьомга за всички онези, които пазят диета"

Необходими Продукти

  • сьомга - 4 котлета
  • лимони - 1 бр.
  • зехтин - 4 с.л.
  • копър - 1/3 връзка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сьомгата се измива и се слага в тавичка. Овкусява се със сол. Поръсва се с копър.

Залива се със зехтин и сока от лимона, който е изцеден в пресичка.

Оставя се в хладилник за 20 минути, за да поеме подправките.

Пуска се фурната на 200 градуса и след като загрее се слага рибата. Пече се за около 20-25 минути.

Сервира се още топла с гарнитура по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: