Начин на приготвяне
Белтъците се отделят от жълтъците. Брашното се пресява с бакпулвер и ванилията.
В една купа се разбиват белтъците на сняг заедно с 1 ч.ч. захар и 2/3 ч.ч от брашното.
В друга купа се разбиват жълтъците, захарта (останалите 2 ч.ч.), млякото и брашното. Тази смес се разделя на две, като в едната се слага какаото (аз сложих 1 с.л., но е малко по-добре да се сложат 2 с.л.).
Във форми за мъфини се слагат хартийки, като всяка една се намазнява леко. Във всяка една се слага на дъното от сместа с жълтъците. Всяка форма се поръсва с какао - трябва на всякъде да е покрита сместа с какао.
След това се слага от белтъчната смес - отново се покрива с какао. Най-отгоре се слага от какаовата смес.
Като цяло трябва да е покрита 2/3 от формата на мъфина.
Пече се на 200 градуса за около 20-30 минути.
По желание могат да се поръсят с пудра захар.
Излизат 24-26 броя вкусни мъфини.
Цветните мъфини са готови.