Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макаронена салата»Пене ригате с рулца от раци и зеленчуци

Пене ригате с рулца от раци и зеленчуци

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Пене ригате с рулца от раци и зеленчуци
Снимка: Зори
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Хубавото вино си иска и хубава салата, ето и нашето предложение - пене ригате с рулца от раци и зелени маслини"

Необходими Продукти

  • пене ригате - 250 г
  • замразени зеленчуци - 500 г (микс царевица, грах, моркови, картофи, броколи)
  • майонеза - 4 с.л.
  • заквасена сметана - 4 с.л.
  • рулца от раци - 100 г
  • зелени маслини - за украса
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се сварява във вряща подсолена вода според инструкциите на опаковката (около 10-12 минути). Прехвърля се в гевгир, изплаква се със студена вода и се отцежда.

В отделен съд в подсолена вряща вода се сваряват и замразените зеленчуци. Отцеждат се в гевгир и се оставят да се охладят. Ако са по-едри, се наситняват.

Пастата и зеленчуците се смесват в купа, добавят се нарязаните на ситно рулца от раци, майонезата и заквасената сметана, накълцаната на ситно скилидка чесън.

Поръсва се със сол и черен пипер на вкус и се разбърква добре всичко.

Макаронената салата се сервира в порционни чинии и се украсява с обезкостените зелени маслини, лентички от рачешки рулца и листенца магданоз.

Пене ригате с рулца от раци и зеленчуци са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
52
40
30
20
11
Дай твоята оценка: