Начин на приготвяне
Пастата се сварява във вряща подсолена вода според инструкциите на опаковката (около 10-12 минути). Прехвърля се в гевгир, изплаква се със студена вода и се отцежда.
В отделен съд в подсолена вряща вода се сваряват и замразените зеленчуци. Отцеждат се в гевгир и се оставят да се охладят. Ако са по-едри, се наситняват.
Пастата и зеленчуците се смесват в купа, добавят се нарязаните на ситно рулца от раци, майонезата и заквасената сметана, накълцаната на ситно скилидка чесън.
Поръсва се със сол и черен пипер на вкус и се разбърква добре всичко.
Макаронената салата се сервира в порционни чинии и се украсява с обезкостените зелени маслини, лентички от рачешки рулца и листенца магданоз.
Пене ригате с рулца от раци и зеленчуци са готови.