Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Сладки ригатони на фурна с четири сирена

Сладки ригатони на фурна с четири сирена

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Сладки ригатони на фурна с четири сирена
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Ако в Рая не приготвят сладки ригатони на фурна с четири сирена хич и да не ни викат там"

Необходими Продукти

  • ригатони - 300 г
  • яйца - 5 бр. (XL)
  • прясно мляко - 500 мл пълномаслено
  • захар - 150 г
  • масло - 70 г
  • сол - 1 щипка
  • пармезан - 50 г
  • гауда - 100 г
  • моцарела - 130 г
  • ементал - 130 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пастата в подсолена вода според указанията на опаковката. Отцедете и оставете да се охлади, като леко я напръскате със мазнина за всеки случай, за да не се слепва.

Разбийте яйцата с щипка сол и добавете захарта и прясното мляко.

Нарежете пармезана, гаудата и моцарелата на малки кубчета и ги сложете в млечно-яйчената смес. Разбъркайте добре.

Сипете в подходяща тавичка ригатоните и между тях сложете половината масло на парченца. Излейте приготвената смес и сложете и останалото масло.

Поръсете със настъргания ементал и печете на 180 градуса във предварително загрята фурна около 30 минути или до приятен златист загар.

Чудесно предложение за закуска или десерт! Комбинацията от сирена е неустоима и с това се различава от познатите ни класически макарони на фурна.

Да ви е сладко!

Сладките ригатони на фурна с четири сирена са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: