Начин на приготвяне
Сварете пастата в подсолена вода според указанията на опаковката. Отцедете и оставете да се охлади, като леко я напръскате със мазнина за всеки случай, за да не се слепва.
Разбийте яйцата с щипка сол и добавете захарта и прясното мляко.
Нарежете пармезана, гаудата и моцарелата на малки кубчета и ги сложете в млечно-яйчената смес. Разбъркайте добре.
Сипете в подходяща тавичка ригатоните и между тях сложете половината масло на парченца. Излейте приготвената смес и сложете и останалото масло.
Поръсете със настъргания ементал и печете на 180 градуса във предварително загрята фурна около 30 минути или до приятен златист загар.
Чудесно предложение за закуска или десерт! Комбинацията от сирена е неустоима и с това се различава от познатите ни класически макарони на фурна.
Да ви е сладко!
Сладките ригатони на фурна с четири сирена са готови.