Начин на приготвяне
За да омекнат фурмите ги заливаме с топла вода и ги оставяме за около 15 минути. Изцеждаме ги и ги пасираме.
Към пресятото брашно добавяме ваниловата захар, бакпулвера, содата и скълцаните орехи.
В друг съд слагаме маслото и бялата захар. Разбиваме го с миксер. Прибавяме яйцето и разбиваме отново. Сухите съставки постепенно добавяме към сместа от масло, захар и яйца. Прибавяме и пюрето.
В кръгла форма с ринг поставяме алуминиево фолио. Намазваме го с масло. Поръсваме равномерно с брашно преди да изсипем сместа.
Печем за около 30-35 минути на 180 градуса. Оставяме изпечената торта да се охлади.
През това време приготвяме айсинга. В касерола смесваме маслото, кокоса и кафявата захар. След като маслото се разтопи прибавяме и сметаната. След като се хомогенизира сваляме от котлона.
Тази смес изсипваме върху основата на тортата и запичаме за около 5 минути на горен реотан. Поднасяме тортата леко топла или напълно охладена.