Начин на приготвяне
Бишкотената торта се прави във форма с размер 22-24 см. В купа разбийте сметаната на пухкав крем. Разделете я на три равни части.
Към едната прибавете течния шоколад и разбъркайте внимателно.
Към втората прибавете настъргания бял шоколад, а към третата прибавете ванилията и по желание парченца ягоди.
В подходяща форма със свалящи се страни наредете един ред от бишкотите, като ги потапяте в сока от компота. Изсипете ваниловата сметана (и ягоди) и загладете внимателно.
Отгоре наредете втори ред бишкоти и покрийте с шоколадовата сметана. Наредете трети ред с бишкоти и разпределете внимателно сметаната с белия шоколад. Сложете в хладилника за 1 час.
Освободете от формата, отстрани наредете изправени бишкоти, а отгоре нарязаните ягоди. Върнете тортата обратно в хладилника за няколко часа.
Тортата с бишкоти, ягоди и шоколад е готова.
Коментари