Начин на приготвяне
В купа рабивате яйцата със солта, захарта и киселото мляко. Към така получената смес добавяте содата с оцета и брашното и отново разбивате до получаването на еднородна смес.
Натрошавате сиреното в купа или друг съд, който ви е под ръка, режете шунката на кубчета и я добавяте към сиренето.
В намаслена правоъгълна тавичка редите един ред от филиите, като празните места запълвате с парченца от филия.
Вземате от сиренето и шунката и поръсвате върху наредените филии, заливате със сместа, която сте приготвили по указания начин и повтаряте процедурата.
Накрая завършвате с ред филии и заливате с остатъка от сместа. Печете в предварително загрята на 180 градуса с вентилатор фурна, или на 200 градуса без вентилатор, за 35 минути или до готовност.
Поднася се за закуска с кана домашен айрян.
Да ви е сладко!