Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Българска редена салата за ракийка

Българска редена салата за ракийка

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Българска редена салата за ракийка
Снимка: Зори
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Ред трябва да има, ред и българска редена салата за ракийката"

Необходими Продукти

  • домати - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. (зелени)
  • краставици - 2 бр.
  • краве сирене - 150 г
  • червен лук - 1 голяма глава
  • магданоз - 1/4 връзка
  • маслини - 2 бр. за декорация (черни)
  • зехтин
  • ябълков оцет
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се разрязват през средата и се режат на полумесеци. Краставиците се обелват, разполовяват през средата и също се режат на полумесеци.

Червеният кромид лук се обелва, разрязва на половина и нарязва на ивички.

Чушките се почистват от дръжките и семето и също се нарязват на тънко (да се получат резенчета с форма на осмици). Магданозът се измива и нарязва на ситно.

Парчето сирене се разрязва през средата, за да се образуват два триъгълника, и всеки се слага в средата на чинията (приготвяме си две чинии).

Около всяко парче сирене от двете му страни се редят ред краставици, следван от ред домати.

Идеята ми беше да се получи трибагреникът - бяло, зелено, червено, и да се вижда от всички страни.

В долния край на сиренето разпределяме ивичките червен лук, отстрани на чиниите нареждаме осмиците от чушките.

Декорираме зеленчуковата салата с черните маслини и поръсваме с наситнения магданоз.

Поливаме с дресинг, приготвен от зехтин, ябълков оцет и сол.

И разбира се, сипваме в чашки охладената ракия!

Добър апетит и наздраве! Българската редена салата за ракийка е чудна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: