Начин на приготвяне
Доматите се разрязват през средата и се режат на полумесеци. Краставиците се обелват, разполовяват през средата и също се режат на полумесеци.
Червеният кромид лук се обелва, разрязва на половина и нарязва на ивички.
Чушките се почистват от дръжките и семето и също се нарязват на тънко (да се получат резенчета с форма на осмици). Магданозът се измива и нарязва на ситно.
Парчето сирене се разрязва през средата, за да се образуват два триъгълника, и всеки се слага в средата на чинията (приготвяме си две чинии).
Около всяко парче сирене от двете му страни се редят ред краставици, следван от ред домати.
Идеята ми беше да се получи трибагреникът - бяло, зелено, червено, и да се вижда от всички страни.
В долния край на сиренето разпределяме ивичките червен лук, отстрани на чиниите нареждаме осмиците от чушките.
Декорираме зеленчуковата салата с черните маслини и поръсваме с наситнения магданоз.
Поливаме с дресинг, приготвен от зехтин, ябълков оцет и сол.
И разбира се, сипваме в чашки охладената ракия!
Добър апетит и наздраве! Българската редена салата за ракийка е чудна.