Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата с радичио и пилешко месо

Салата с радичио и пилешко месо

СофияСофия
Новак
3814628
Салата с радичио и пилешко месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 400 г
  • радичио - 200 г
  • чушка - 1 червена
  • магданоз - 2 с.л. наситнен
  • кориандър - 5 - 6 листа наситнен
  • салата айсберг - 1/4
  • пресен лук - 2 стръка
  • олио - 30 мл
  • сол
  • черен пипер
  • лайм - сокът от 1
  • За дресинга
  • зехтин - 3 с.л.
  • лимон - сокът и кората от 1
  • джинджифил - 1 ч.л. прясно настърган
  • чесън - 1 - 2 скилидки пресован
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се нарязва на жулиени, овкусява се със сол, черен пипер и се полива с олиото и сока от лайм. Оставете месото да почине за 20 мин.

Нарежете чушката на пръчици, наситнете айсберга, лука и радичиото (заделят се няколко листа за сервиране).

Прибавят се магданоз и кориандър, всичко се разбърква добре. Месото се запича на добре загрят грил тиган, докато се зачерви от всички страни, около 5-7 минути.

Запечените пилешки жулиени се добавят към купата със зеленчуци и отново всичко се разбърква.

Съставките за дресинга се смесват и салатата се залива.

Поднесете салатата веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: