Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена салата»Зелена салата с пилешко месо и ядки

Зелена салата с пилешко месо и ядки

Зелена салата с пилешко месо и ядки
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1
"Салата, след която ще си оближеш пръстите и ще искаш още"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1 бр
  • маруля - 1 бр
  • дресинг
  • зехтин - 3 с л
  • ябълков оцет - 2 с л
  • кафява захар - 1 ч л
  • лимонов сок - 1 с л
  • соев сос - 2 с л
  • лук - 1/2 от главата
  • домати - 1 розов
  • мента - листа
  • лешници - нарязани на едро или цели
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се покрива с вода и варим до готовност, може и с печено във фурната - моето е приготвено така.

Изважда се и отцедено се нарязва на кубчета или хапки. Поръсваме с малко сол и черен пипер.

Листа маруля се нарязват на ивици, лук на полумесеци, домат на кубчета.

В купа се смесва зехтин, ябълков оцет, лимонов сок, кафява захар, соев сос и се разбърква добре, докато се разтопи захарта.

Опитайте на вкус - ако е кисело, добавете още малко захар.

Смесва се месо и дресинг и се разбърква добре.

В голяма чиния на дъното разпределяме нарязани листа маруля, по краищата - кубчета домат, а в средата сипваме пилешкото месо с дресинга.

Поръсва се салатата с пиле с нарязани листа мента и нарязани сурови лешници и тук-там цели ядки.

Залива се със струя зехтин и сервираме.

Чудесна зелена салата с пилешко месо и ядки, може да хапнем и за лека вечеря!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: