Начин на приготвяне
Пилешкото месо се покрива с вода и варим до готовност, може и с печено във фурната - моето е приготвено така.
Изважда се и отцедено се нарязва на кубчета или хапки. Поръсваме с малко сол и черен пипер.
Листа маруля се нарязват на ивици, лук на полумесеци, домат на кубчета.
В купа се смесва зехтин, ябълков оцет, лимонов сок, кафява захар, соев сос и се разбърква добре, докато се разтопи захарта.
Опитайте на вкус - ако е кисело, добавете още малко захар.
Смесва се месо и дресинг и се разбърква добре.
В голяма чиния на дъното разпределяме нарязани листа маруля, по краищата - кубчета домат, а в средата сипваме пилешкото месо с дресинга.
Поръсва се салатата с пиле с нарязани листа мента и нарязани сурови лешници и тук-там цели ядки.
Залива се със струя зехтин и сервираме.
Чудесна зелена салата с пилешко месо и ядки, може да хапнем и за лека вечеря!