Начин на приготвяне
Поставете в тенджерка на умерен огън тоника, джина, лъжичките захар и изцедете няколко капки от лимоновия сок. Може да сложите и няколко зрънца кардамон за още аромат.
Хидратирайте желатина според указанията на производителя и щом течността е станала достатъчно гореща, без да чакате да завира го разтворете в нея и разбъркайте добре.
В силиконови формички или такива за лед, но по-големички, поставете листенца мента, зрънца от нар и коричка от лимон.
Когато течността се е охладила леко запълнете формичките с нея и охладете напълно. Би трябвало да стегне бързо, но ако все още не е, приберете в хладилник до цялостно втвърдяване.
Преди сервиране отделете внимателно от формите.
Поднесете в края на празничната вечеря или обяд върху подходящ поднос или в малки чашки и украсете с подправките за джин тоник или още лимон и мента.
Празничният желиран джин-тоник е готов.
Хубав празник!
Коментари