Начин на приготвяне
В купа смесваме всичките продукти за плънката и разбъркваме добре. Има отделна рецепта за плънката като разядка с картофен чипс.
Отрязва се пънче от прясната краставица и с нож се издълбава вътрешността. Парче шунка се прегъва на две и се нарязва на ленти като гребен. Навива се на роза и поставяме в празнината на краставицата.
Поставя се в средата на плитка чиния.
Нарязваме кашкавала на квадратни плочки. Срязваме на половина шунката да се получи лента. Поставя се по 1 ч.л. от плънката и навиваме на рулце.
Набожда се с коктейлно шишче рулцето върху кашкавала, отгоре с краставичка и маслина.
Нареждат се в чинията шунковите рулца. Декорира се с червена чушка, маслинки и листа пресен копър.
Вкусно и празнично!